Latest News From Blog

Smagen af øl

Brygmester Zoran Gojkovic og Erik Lund, Carlsberg Laboratorium

Hør professionelle brygmestre fortælle om gærens betydning for øllets aroma, om maltens indflydelse på farve, smag og smagsholdbarhed og om humlens rolle som smags- og aromagiver.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, dog ikke mere end man må køre bil bagefter.

Mennesket har kunnet brygge øl i næsten 10.000 år, fordi brygprocessen som udgangspunkt er en simpel og en helt naturlig proces som kombinerer spiring af byg – dvs. maltning – med gæring.
Selv om processen tilsyneladende er enkel, så er smagen af øl alligevel resultatet af en meget kompleks interaktion mellem de anvendte råmaterialer – primært de forskellige malt- og humletyper – samt valget af gær og den anvendte brygproces. Der er identificeret over 700 forskellige aromakomponenter i øl, og der føjes jævnligt nye til listen. 

I dette foredrag vil du høre om gærens betydning for øllets aroma og om maltens indflydelse på øllets farve, smag og smagsholdbarhed. Du får også indsigt i humlens rolle som smags- og aromagiver, og forelæserne vil også diskutere brygprocessens betydning og hvordan man laver alkoholfrit øl.

Smagssæt kan købes for 30 kr.

Foredraget vises som livestreaming fra Aarhus Universitet

Arrangement oversigt

Start dato 10-11-2020 19:00
Slut dato 10-11-2020 21:30
Pris 30,00 Kr.
Det foregår Klitgården
30,00 Kr.