Kommende Arrangementer

Hatha-yoga for alle m/k

Der er ikke tilmelding til arrangementet, man møder blot op ca. 16:50 i salen på Klitgården.

Medbring: underlag, tæppe og evt. en pude.

Pris: 40 kr. som betales kontant eller med MobilePay.

Instruktør: Birgitte Nielsen

Start dato 24-02-2020 17:00
Slut dato 24-02-2020 18:00
Pris 40,00 Kr.
40,00 Kr.

Klitgårdens madhold serverer Vitello tonnato med salat og flutes.

Benyt muligheden for at møde andre fra Tversted over et måltid mad. Alle er meget velkommen 

Pris 60 kr. og 30 kr. for børn til og med 6. klasse. De helt små spiser gratis.

Tilmedling til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller ved opkald eller SMS til 61 30 88 97 senest den 24. februar kl. 18.

Arrangør: Klitgården

Start dato 26-02-2020 18:00
Slut dato 26-02-2020 20:00
Pris 60,00 Kr.
60,00 Kr.

Hatha-yoga for alle m/k

Der er ikke tilmelding til arrangementet, man møder blot op ca. 16:50 i salen på Klitgården.

Medbring: underlag, tæppe og evt. en pude.

Pris: 40 kr. som betales kontant eller med MobilePay.

Instruktør: Anne Bonde

Start dato 02-03-2020 17:00
Slut dato 02-03-2020 18:00
Pris 40,00 Kr.
40,00 Kr.

Offentligt foredrag i Nturvidenskab

Gratis foredrag med Anders Fomsgaard, overlæge og leder af virusforskning og -udvikling ved Statens Serum Institut og adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet.

Virus er det mindste smitstof. Det er overalt, og det trænger ind i og udnytter levende celler til at formere sig. En del virus gør os syge. Hør om de vigtigste kendetegn for virus, og hør om hvordan virusforskerne må tænke for at bekæmpe dem.

Virus er det mindste smitstof. Udenfor vores celler er det blot er en livløs partikel, som er uden eget stofskifte og som ikke er i stand til at formere sig alene. Det er blot ”en pose af protein med noget genmateriale indeni”. Men indeni vores celler sker der noget. Dér overtager virus kontrollen af vores celler og laver tusinder af nye viruskopier.

Virus påvirker hele klodens økosystem: de inficerer alt – både mennesker, dyr, planter, svampe og bakterier.

Virus er overalt, og vi bliver alle udsat for en palet af dem igennem livet. Nogle virus er relativt fredelige, andre kan give alvorlige sygdomme – fra en almindelig forkølelse eller herpes til influenza, SARS, ebola, aids og mange andre. Nogle virus nedkæmpes af vores immunsystem, andre bliver kroniske og kan forårsage mangeartede problemer. Der findes også virus vi kan blive vaccineret mod eller behandlet for mens andre må vi bare prøve at undgå.

Men hvad er de for nogle, disse virus? Dem der rammer os mennesker, dem vi bør kende.

Hør om de vigtigste kendetegn for virus, hvordan de opfører sig, hvordan de ”tænker” og hvordan virusforskerne er nødt til at tænke og arbejde i kampen mod dem.

Start dato 03-03-2020 19:00
Slut dato 03-03-2020 21:00

Offentligt foredrag i Naturvidenskab

Gratis foredrag med professor i økologi Jens-Christian Svenning, Institut for Bioscience, Aarhus Universitet.

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?

Jorden er en levende planet – fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen ’Center for Biodiversitetsdynamik i en Verden under Forandring’. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden – og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet – og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen – hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner. Og hvad med den danske natur – og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn – og hvad med honningbien?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen – og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.

Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Start dato 10-03-2020 19:00
Slut dato 10-03-2020 21:00